2010-12-22 23:24:11• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Paraszthajszálnyira a támogatástól

Szatmár megye legnagyobb értékű, több mint 100 millió eurós beruházása kezdődhet meg tavasszal, amennyiben Brüsszel is rábólint az Apaserv Rt. pályázatára, melyből a vállalatban részvényes településeken fejlesztenék a vízellátó és szennyvízkezelő rendszereket. A támogatási kérelmet a Román Környezetvédelmi Minisztérium a napokban jóváhagyta, és továbbküldte az EU fővárosába, ami Leitner János, az Apaserv vezérigazgatója szerint azt jelenti, hogy szinte biztosra vehető a siker, hiszen ebben a szakaszban már nem szokás elutasítani a kérelmeket.

Ünnepi zsúfoltság a határátlépőknél

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a határforgalom, mely elsősorban a külföldről ünnepelni hazatérő román állampolgároknak tudható be – közölte lapunkkal a Szatmár Megyei Határrendészet szóvivője, Totorean Oana.

Meglepték a hátrányos helyzetű kicsiket

Cipősdoboz-akciót szerveztek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium hetedikesei, Fehér Laura magyartanár vezetésével.

Ünnepi asztal: fő a mértékletesség!

A karácsony és a szilveszter a családi összejövetelek, és ezzel együtt az ünnepi lakmározások ideje. A mértékletes, változatos táplálkozásra azonban az ünnepek alatt is éppúgy oda kell figyelni, mint a hétköznapokban: a kiegyensúlyozott étkezés szabályai kis odafigyeléssel a hagyományos karácsonyi ételek elfogyasztása mellett is betarthatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: